Ardbeg Uigeadail 54.2% 70Cl

01607
€72,90
Op voorraad
1
Productgegevens

Ardbeg Uigeadail is een whisky uit Schotland van het merk Ardbeg. Het valt binnen de groep whisky onder de categorie Single Malt. Deze whisky komt uit de streek Islay. Het is één van de vele referenties die je momenteel online kan kopen bij Drankenshop Broekmans.

Deze whisky rijpte op Oak Cask vaten. Het is een uitvoering van 70 cl en heeft een alcoholpercentage van 54,2%.

De whisky werd gebotteld op vatsterkte. Wat betekent vatsterkte? Een cask strength whisky wordt voor het bottelen niet aangelengd met water, maar gaat rechtstreeks vanuit het vat in de fles en behoudt daardoor het alcoholpercentage van tijdens/na de rijping op het vat. Eén van de voordelen van deze Ardbeg op vatsterkte is dat je als drinker zelf kan bepalen hoe sterk je je whisky graag hebt door deze zelf naar eigen voorkeur al dan niet aan te lengen met een beetje water, in plaats van dat de producent dit al voor jou heeft gedaan. Het hogere alcoholpercentage kan soms wel de subtiliteit van de whisky onderdrukken.

We hebben voor deze Ardbeg whisky een smaakprofiel samengesteld. Smaak is natuurlijk erg persoonlijk, deze parameters zijn daarom vooral een gids om voor jezelf te achterhalen en te benoemen wat je lekker vindt zodat je makkelijker nieuwe dingen kan ontdekken.

In dit product vind je van bij de start al meteen vrij sterke rokerige tonen terug. Deze smaken ga je onmiddellijk opmerken en bepalen je eerste indruk. De zilte smaken zijn vrij aanwezig, maar overheersen niet. Ze bepalen mee de smaak, het profiel en het karakter van deze drank maar zijn minder doorslaggevend als eventueel sterk aanwezige tonen. Er zijn houtige, kruidige, alsook fruitige hints merkbaar, maar deze smaken zijn slechts licht aanwezig. Ze geven extra karakter en diepgang aan deze drank, zonder deze echt in een bepaalde richting te duwen.

Op basis van dit profiel kan je besluiten dat deze whisky een uitgesproken, herkenbaar karakter heeft.

Bewaar dit product voor later