El Dorado Single Still Versailles 2009 40% 70Cl

01552
€119,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Versailles 2009 is een rum van het merk El Dorado, geproduceerd in Guyana door de Diamond-distilleerderij. Demerara Distillers Limited is eigenaar van deze distilleerderij en niet minder dan 9 stills, waarvan sommige tientallen jaren hebben overleefd.

Hier belicht El Dorado een enkele still van deze distilleerderij. Het is een “single still” rum, gedistilleerd met de houten tankketel genaamd “Versailles”. Deze is nog steeds vergelijkbaar met de “Port Mourant”, het enige verschil is dat deze uit slechts één tank bestaat. Dit dateert nog uit het begin van de jaren 1800. Het bevond zich toen in een klein suikerlandgoed op de westelijke oever van de rivier de Demerara, verbonden met de stad Versailles. Het behoorde toe aan de Franse familie L’Amirault.

Dit destillatieapparaat werd in 2000 overgebracht naar de distilleerderij Enmore, vervolgens Uitvlugt en tenslotte Diamond. Het heeft de bijzonderheid dat het een cilindrische Greenheart-houten tank en een koperen zwanenhals heeft. Bovendien is hij uitgerust met een rectificatiekolom.

Deze botteling is dus een 12 jaar oude melasse rum gedistilleerd in 2009. De rijping vond plaats in ex-bourbon Amerikaanse eikenhouten vaten.

Bewaar dit product voor later