Glen Scotia 12 Years Release No1 ” The Mermaid” 54.1% 70Cl

01708
€105,90
Op voorraad
1
Productgegevens

Het Schotse Glen Scotia lanceert de ‘Icons of Campbeltown’ series, waarvan de Single Malt Scotch whisky 12YO ‘The Mermaid’ No1 of 5 de eerste versie is. Deze prachtige fles is in samenwerking met artiest Joel Holtzman (bekend van Lucasfilm, Marvel, Disney, Macmillan) ontworpen. De fles is geïnspireerd door de zeemeerminnen die meermaals waren gezien in de omgeving van Campbeltown. Mogelijk geen toeval dat de toename aan zeemeermin waarnemingen gepaard gingen met het succes van het distilleren in de 19e eeuw. Deze Single Malt Scotch whisky heeft een finish van 8 maanden ondergaan op Palo Cortado Sherry Casks waarna de whisky op een vatsterkte van 54,10% is gebotteld.

Campbeltown

De legendarische plaats Campbeltown in Schotland staat centraal in de lancering van de ‘Icons of Campbeltown Series’. In het midden van Campbeltown staat een iconisch kruis waar vroeger vele verhalen werden gedeeld en feesten werden gevierd. Op dit kruis zijn lang geleden door onbekende handen verscheidene mysterieuze legendes uitgehouwen. Alhoewel deze legendes altijd onder de mensen van Campbeltown hebben geleefd, wil Glen Scotia deze verhalen delen met de rest van de wereld.

Glen Scotia Distillery

Glen Scotia is een kleine distilleerderij in Campbeltown. Al sinds 1832 distilleert men hier de typische kruidige en maritieme whisky’s waar Campbeltown om bekend staat. Zo werd de distilleerderij in 2021 zowel gekroond tot ‘Schotse distilleerderij van het jaar’ én als distilleerder van de beste single malt whisky ter wereld. De toewijding, vakmanschap en vastberadenheid van het team van Glen Scotia is een bron van inspiratie voor iedereen in de omgeving. Glen Scotia wil de locatie van de distilleerderij, Campbeltown, weer in het middelpunt van de aandacht te plaatsen met deze eerste editie van de ‘Icons of Campbeltown’ series.

Bewaar dit product voor later