Mc Elegance House of McCallum 43.5% 70Cl

01628
€48,90
Op voorraad
1
Productgegevens

McElegance is een whisky die afkomt van ‘House of McCallum’.

De clan McCallum is een zeer oude clan die helemaal terug te voeren is tot de eerste koning van Schotland, King Malcolm I. House of McCallum maakt sinds het eind van de vorige eeuw nieuwe spirits, gecreëerd door Anthony McCallum. Hij heeft al 24 jaar ervaring op verschillende gebieden in de whisky-wereld in Schotland. Ze maken 5 verschillende whisky’s in de serie “The art of whisky”: McWarrior, McPink, McElegance, Mc of the Isles en McPeat. Iedere naam spreekt voor zich, voor iedere smaak is er wel een passende whisky te vinden.

Naast deze whisky serie hebben ze nog Auld Alliance Vintage Collection en daarnaast hebben ze ook nog een rum collectie.


De kleur is rood koper.

De geur is eerst zoet en zacht. Krenten, bloesem, fruit (appel, bessen) en gember zijn geurtjes die ik duidelijk waarneem.

De smaak is het verlengde van de geur. Zacht en ‘crisp’, dus een beetje zuur, fris, maar ook met een bite. De gember is in de smaak meer aanwezig dan in de geur. Verrassend genoeg vind ik niet de uitgesproken sherry smaak. Na wat slokjes komt er ook een notensmaak naar voren, samen met een zachte honingzoetheid.

De afdronk is half lang waarbij de bloesem en gember langzaam wegdoven en er een droge eikenhoutsmaak blijft hangen.

Bewaar dit product voor later