The Macallan The Harmony Collection Rich Cacao 2021 44% 70Cl

00645
€495,50
Op voorraad
1
Productgegevens

1e editie van een serie met jaarlijks nieuwe releases waarbij Macallan de nadruk op duurzaamheid van hun verpakkingen wil leggen.

Een uitzonderlijk rijke single malt-whisky die wordt gekenmerkt door zijn diepe, donkere chocoladeprofiel. Deze rijke single malt-whisky is gemaakt van een harmonieuze combinatie van Europese en Amerikaanse eikenhouten vaten en past in perfecte harmonie met fijne chocolaatjes voor een verheven smaakervaring.

Een samenwerking met de beroemde banketbakker Jordi Roca van drie Michelin-sterrenrestaurant El Celler de Can Roca, deze release brengt de wereld van chocolade en whisky tot leven. Om de eerste whisky in beperkte oplage te creëren in een nieuwe jaarlijkse release-serie, begon The Macallan Whisky Maker Polly Logan aan een unieke reis naar Girona, Spanje, waar ze zich onderdompelde in de wereld van chocolade, het proces van het maken van chocolade verkende en de kenmerkende smaakprofielen bij Casa Cacao.

Polly werkte samen met Jordi Roca, eigenaar van de beroemde chocoladeboetiek en hotel Casa Cacao en de jongste van de veelgeprezen gebroeders Roca. Als onderdeel van de verkenning bracht ze ook tijd door met de meester-chocolatier van Casa Cacao, Damien Allsop.

Als eerbetoon aan de chocolade-invloed wordt The Macallan Harmony Collection Rich Cacao gepresenteerd in een 100% recyclebare geschenkdoos, gemaakt van afgedankte schillen van cacaobonen. Deze schillen, een bijproduct van het chocoladeproductieproces, zouden naar de vuilstort zijn gestuurd of vernietigd zijn, maar zijn nu herboren met een nieuw doel.

Neus:
chocoladefondant, honing, eikenhout, pittige limoen en gember

Smaak:
pure chocolade, honing, dadels, vanille en kaneel.

Afdronk:
lang met rijke chocolade.

Bewaar dit product voor later