Westward Whiskey Single Barrel Selecton Belgian Ardennes 45% 70Cl

01652
€79,50
Op voorraad
1
Productgegevens

Westward Distillery is gevestigd in Portland, VS. De distilleerderij werd opgericht in 2004 en produceert verschillende likeuren, whisky’s, wodka’s, rum en aquavits. Omdat whisky voornamelijk van bier wordt gemaakt, maakt Westward hun whisky’s met de hand door in eerste instantie een American Pale Ale te brouwen, met lokaal gemoute gerst, biergist en langzame fermentatie bij lage temperatuur. Het bier wordt vervolgens dubbel gedistilleerd in hun op maat gemaakte stills met lage reflux, ontworpen om een originele en robuuste spirit te creëren.

Gemaakt van 100% gerstemout van dubbelrijïge regionale gerst, ter plaatse gedistilleerd tot maximaal 80% vol., gerijpt in eikenhouten vaten met een maximale inhoud van 700 liter en gebotteld met minimaal 40.0% abv.: Westward is een pionier op het gebied van Amerikaanse Single Malt.

Als een van de oprichters van de American Single Malt Whisky Commission, zet de ambachtelijke distilleerderij uit Oregon zich in voor uniforme normen in de Amerikaanse categorie – gebaseerd op het Schotse model.
Westward heeft niet alleen door de gerst een sterke regionale binding. Geïnspireerd door de ambachtelijke bierscene in Portland, de geboorteplaats van de distilleerderij, wordt Westward Single Malt gelanceerd als een zeer aromatisch pale ale. Westward Belgian Ardennen werd gebrouwen met Ardense boerengist van Culmination Brewing. Westward koos voor de populaire gist – genoemd naar het bos van de Belgische Ardennen en gebruikt in klassieke saison-, boeren- en trappistenbieren – vanwege de tonen van banaan, kruidnagel en zwarte peper, die perfect passen bij het profiel van de single malt van gedroogd fruit en bakkruiden.

Bewaar dit product voor later